Promotii bilete avion

Daca vrei sa gasesti promotii la bilete de avion, exista doua strategii posibile:

1. Pentru o anumita destinatie, cauti din timp biletele (cu cateva luni inainte de data plecarii). E foarte util pentru plecari programate, gen concedii sau vizite, inclusiv city breaks. Stii doar ca, pe masura ce se apropie data plecarii, biletele se scumpesc.

2. Avand destinatia in minte si un program oarecum flexibil,  cauti promotiile pentru acea destinatie. Fiecare destinatie e deservita de una sau mai multe linii aeriene, normale si low-cost. Acestea au promotii pe tot parcursul anului. Un motor de cautare precum cel de pe site poate sa-ti gaseasca cea mai ieftina varianta la un moment dat.

Evident, vei avea de ales intre mai multe promotii. Iata ce trebuie sa iei in calcul cand le compari:

Compara promotii bilete avion

La costul afisat pe site de multe ori se adauga costuri suplimentare, care cumulate pot depasi de cateva ori valoarea afisata. Iata unele dintre ele la care trebuie sa fii atent.

  • daca pretul include taxele de aeroport (deloc neglijabile) sau nu
  • care este costul bagajelor (poate fi inclus sau nu in pret). Tariful bagajelor inregistrate la aeroport e mai mare (chiar dublu) fata de tariful online. Daca ai bagaje sportive, si acestea costa in plus
  • daca exista o taxa de rezervare (per pasager, unele companii low cost o percep)
  • care este taxa pentru check in la aeroport
  • taxele pentru modificarea zborului si schimbarea numelui pasagerului
  • taxele de anulare a zborului
  • eventualele taxe de transfer daca aeroportul este la distanta mare de orasul unde vrei sa ajungi, Nu e totuna daca ajungi la un aeroport legat de oras printr-un metrou sau la un aerooport aflat la 60 km de oras. In caz ca nu exista curse de linie, costul transferului poate fi usturator.

Inca un lucru important: promotiile sunt de regula limitate in timp. Poate in ziua respectiva sa existe un pret si a doua zi promotia la bilete de avion sa nu mai fie valabila. Trebuie sa te informezi temeinic si sa te decizi rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *